Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Brev 2

Reseberättelse från en familj på fyra, två vuxna och två barn, tolv och fjorton.

Hade aldrig tidigare varit i USA. Planerade för 4 dgr Orlando, 5 dgr Miami, 2 dgr Key West, 25/12 – 8/1. Hyrbil hela vistelsen.

AVIS på Orlando

Lätt att hitta till.
Uthyrningskillen uppgraderade oss till en större bil utan att informera. Reagerade när priset blev avsevärt högre än vid reservation. Men vi fick till slut vår minivan (en chrysler voyager alldeles perfekt för två vuxna och två barn och mkt bagage). Pris inkl. en full tank: 813 dollar.
Kollade efter skador, vilket vi fick noterat.


OBS! Priset på konfirmationen vid bokningen är bara uppskattat pris från Avis! Skattesatserna de räknar med på hemsidan är låga. räkna med att skatten är högre när du väl står där och ska läsa ut bilen. Dessutom trodde vi felaktigt att vi redan betalat hemifrån vid bokningen eftersom vi då uppgav värt kontokortsnummer, men man betalar först när man hämtar ut bilen på plats. (Kommentar av Floridasidan: hos AVIS kan man välja att betala i förskott eller på plats, i regel blir det billigare att betala i förskott och man har lättare att "stå emot" diverse erbjudanden på plats)

Hade inte klarat oss utan GPS. även om du har karta, i märktret ser du inget och vi var ovana vid hur vägnamnen var skyltade. Dessutom visar GPS:en på näraliggande restauranger/attraktioner/flygplatser/hotell etc. Bra om du inte känner till var närmste italienska krog ligger tex.

Hotell Disney Carribbean beach:

Kylskåp
Gratis internet
Safebox
Poolområde
Vackert konstgjort läge vid strand vid konstgjord sjö
Gratis parkering, alla disneys parker och områden
Magic Your Way biljetter för tre dagar, fyra personer, pris ca 1000 dollar. Gick bra att köpa på hotellet vid incheckningen, och låstes in direkt på våra hotellnycklar/kort. Priserna för att köpa på plats var desamma som på nätet.

Måndag 26/12 Disney Magic Kingdom

Det är kallt. Trots god varning från Floridasidan så har vi ändå inte med oss tillräckligt med varmt. Tänk en kall midsommarkväll med snålblåst i Sverige. Och det blir bara kallar. Man stannar vanligen länge, väntar på fyrverkerier etc, och när solen gör ner är det urkallt. många gör med täckjacka.
PARKERINGAR. Enorma. Bra. Kom tidigt Visa upp gästparkeringskortet vid infarten till parkeringen.
FASTPASS. Det finns ett system med fast pass som är super. De är ”gratis” och man läser in dem vid varje attraktion. Man kan dock inte läsa ut hur många fastpass som helst innan man åkt upp sitt tidigare.
bästa åkturen: Splash mountain och Space mountain.
Dyr och ovanligt usel mat.

Tisdag 27/12 EPCOT, Downtown Disney

Sol på morgonen!!! Men barometern visar ändå bara som en klar höstdag i Sverige.
PARKERINGAR. Enorma. Bra. Kom tidigt Visa upp gästparkeringskortet vid infarten till parkeringen.
börjar regna vid lunch. Vi fryser hela tiden.
bästa åken: Test track, Mission space, Turtle talk with Crush.
Barnen programmerade en egen robot på InnoVations.
Mer riktigt vidrig mat.

Onsdag 28/12 Disneys Hollywood studios

Kallt.
PARKERINGAR. Enorma. Bra. Kom tidigt Visa upp gästparkeringskortet vid infarten till parkeringen.
bästa åken: Rockn'roll roller coaster, Showen Fantasmic, Indiana Jones, Star Tours.
Stod i kö till Fantasmic i totalt 3,5 timmar. började köa redan utanför grinden. Riktigt så lång framförhållning behövdes nog inte. Vi var först i kön! Arenan därinne är gigantisk och det finns många bra platser, men räkna med att köa kanske en och en halv timme, möjligen två.
Planera luncherna. Kring tolv är det deprimerande långa köer till all mat. Ät lunch tidigt eller sent. Ät frukost utanför. Finns inte bra eller prisvärd frukost inne i parkerna.

Torsdag 29/12 Island of Adventure

Nu ska vi se. Den enda parken vi tänker besöka som inte tillhör Disney. spännande.
Kallt. Det är inte mer än fem grader när vi åker. tänker hela tiden på alla tjocka jackor hemma.
Har köpt entrebiljetter + express pass och skrivit ut hemma. Biljetterna för oss fyra kostar ca. 5000 svenska kronor. Det kändes dyrt när vi köpte men det visar sig värt varenda krona. Det blir köer enormt fort. långa.
Det populäraste området är också nytt för 2011: the Wizarding world of harry potter. Fanns inte med i vår guidebok. så när vi så småningom gör ditåt vid tolvtiden var det tre timmars kö bara för att få ett RETURNPASS till att få återkomma en ännu senare tid. Klockan 15.00 var det två timmars kö till returnpass och då kunde vi inte vänta längre. Folk var helt galna. Var det värt? Ja, området var helt fantastiskt och alla, vuxna som barn och ungdomar verkade gilla allt. Fantastiskt uppbyggt. Men vi kunde bara spendera två timmar där, det började bli kallt och trängseln var helt burlesk.
bästa åken: Dueling dragons, Incredible hulk.
Vi fortsätter göra upptäckter av typen att hamburgarna i USA ibland serveras basic med tillbehären (toppings) att ta själv från en disk vid sidan av.

TIPS Island of adventure:
köp expressbiljetter. Absolut värt om man bara har en dag där.
Alla attraktioner värda. Denna park bättre än alla de disneyparker vi besökt.
Gå direkt till the Wizarding world of harry potter. när du kommit dit, åk Harry Potter and the Forbidden journey först eftersom expressbiljetterna inte gäller på just den och alla är som galna efter att göra den turen. Sedan kan du ta det lugnare. Expressbiljetterna är pålitliga och det gör snabbt även vid högt tryck.
Kommer du med bil, betala för Preferred parking, kostar bara 5 dollar mer men så mkt kortare bit till parken. skönt också när man är trött och ska hem.

Beträffande BIL. Guld värd. Vi hade aldrig fått uppleva/hinna med så mycket utan bil. åker runt och fixar mat, tar oss fram snabbare på transportsträckorna, bekvämt, kul. Kommer närmare USA liksom. Bra skyltat, man förstår efter ett tag hur avgiftssystemet fungerar. En enda negativ reflektion över trafiken. Egotrippad. Ingen lämnar företräde om man vill byta fil. Annars kör folk stabilt och pålitligt. Bara stora fina SUVar.

Om hotellet Disney Caribbean Beach: BRA läge nära flygplatsen, väl skyltat dit från flygplatsen, nära parkerna, bra service, bevakat område med grindar in och ut, vacker miljö, inte trafikstört, gratis internet på rummet, safetybox för all den teknik man inte kan ta med sig.

OBS En sak att Tänka på är ifall man behöver ett ”finare” boende med pool ifall man a)åker på vintern då det är kallt och det minsta man tänker på är att bada b)man ändå bara är ute efter parkerna. lämnar tidigt och sedan stupar i säng på kvällen. Har du inte bil är Disneys hotell bra för de kör med bussar mellan hotell och parker. Men har du bil, fundera på ifall gratis parkering vid alla Disneys parker verkligen är värt extrakostnaden för att bo i deras hotell. De är dyrare.

FREDAG 30/12 mot MIAMI BEACH

FLORIDA TURNPIKE: för anvisning på hotellet så vi kommer rakt ut på Florida turnpike. Suveränt enkelt.

första Sunpass stationen: ”Florida Turnpike south”. Vad sjutton var det här med Sunpass? Vi stannade vid biljettluckan tog emot en biljett. Läste på den. Blev rädd om den. Den visar du upp sedan när du lämnar motorvägen vid någon avfart.

Det finns servicplazas utmed motorvägen, där du kan köra av och tanka och äta. Tankade en gånger tio gallon, ca 40 liter, 35 dollar.

körde av Florida turnpike vid avfart 116, Jupiter, mot Route 95. Denna avfart hade en Sunpass-station som accepterade kontanter (dvs bemannad), vid vissa avfarter accepterades bara kort (obemannade stationer). Sträckan vi åkte på Florida Turnpike kostade 10 dollar.

Körde in i norra Miami vid ettiden. då hade vi bara kört i drygt två timmar. Vi tyckte vi var snabba eftersom vi fått en uppskattning på ca fyra timmar. Men då visste vi inte att vi hade ytterligare två timmars körning i stan framför oss innan vi var framme i Miami Beach och hotellet.

LOEWS hotell:

Bredband ingår inte, avgift på det
Safetybox
Lyxiga morgonrockar, som vi aldrig använder men känner på då och då.
Att ha bilen parkerad på hotellet kostar 37 dollar per natt. Vi körde på det en natt, den första, vi var trötta när vi kom och lite lost. då var det skönt att få lämna ifrån sig bilnycklarna och bara installera sig på rummet. Precis mitt över gatan (också på 16:th) fanns en public Parking, där det bara kostade 16 dollar per dygn. Vi hade läst på ett florida forum att det ska finnas fri parkering runt 17:th men de vi frågar säger att det inte finns fri parkering längre(?), så vi letar inte. 16 dollar prisvärt.
Loews Hotell har bästa läge. Invid art deco district, granne med beachen, ett kvarter  från Lincoln road, granne med billig parkering, nära subways och andra frukostställen, bra supermarkets runtom.
Frukost finns att köpa vid poolkanten. Dyrt men lite lyxig känsla. Fast det dröjer inte länge innan vi långtar efter macka och fil och flingor. då är det bra att ha nära till en supermarket.
Vi blir hjälpta av en poolkille till fyra solstolar, och han fixar med badhanddukar och överdrag. Solstolarna och servicen är gratis!  Men han för också dricks. En del ger, en del inte.
Det står vattenbehållare med färsk frukt och is i överallt, med glas bredvid, det är gratis.
Hotellets käcka uppassare minglar runt och bjuder på olika förfriskningar från brickor. De är gratis.
En öl i poolbaren kostar 9 dollar. på gatan kostar den kanske 5 dollar
Framemot eftermiddagen vid två är det skuggigt där vi ligger och vid fyra ligger hela poolområdet i skugga. då drar alla mot stranden..

På stranden kostar solstolar 10 dollar /st, 15 dollar för ett parasoll. Totalt för oss fyra 55 dollar. värt ändå jmf med att ligga direkt på sanden.
Beachen är mkt coolare än poolen. Folkliv och hur mkt som helst att titta på både på stranden och ute på havet. många är amerikaner från olika håll. Kul att studera deras familjeliv.

nästan alla caféer och restauranger och snabbmatställen har fritt wifi. Vill du inte betala för att få tillgång till hotellets, gör som alla andra, ta din iphone eller laptop och sätt dig i ett härn på McDonalds.

Lincoln road, en gågata packad med restauranger och nattöppna märkesbutiker.

En dag kör vi till Bayside market place på andra sidan bron. lätt att köra/hitta. Skyltat till gästParkering, 10 dollar. Inte precis finaste shoppingdistriktet, men ganska okej, dock inga ”fina” märken. Kollar in vräkiga yachter

En eftermiddag besäker vi Joes Stone Crabs. Men middagsittningen öppnar inte förrän kl. fem. Bänkar oss på Big Pink i närheten. Margaritas och öl och banana splits. Nice bartender. En av de bästa stunderna.
Taxi uppför hela Collins ave kostar 6 dollar, lämnar 10 dollar. Småpratar lite med chauffören , han verkar sorgsen.

4/1 ONSDAG KEY WEST

Vi åkte väg 1 South. Tror att bilresan tog fem timmar. åtminstone.

SOUTHERNMOST HOTEL
Vackert.
Safetybox
Fritt internet
Fri gästparkering
Kylskåp
Mikro
3 pooler, varav en vuxenpool där ingen badar.
Egen Hotellstrand med mysig strandbar

Kollar in solnedgången.

Kollar in The South Point.

Middag på Sloppy Joes. Enorma portioner. Billigt. Pubkänsla.

Shoppar längs Duval street. Den enda shoppinggatan egentligen.

Snorkling på katamaren Sebago (50 dollar/vuxen, 25 dollar/barn. Vi hyr wetsuits ombord (16 dollar/styck) och det är värt. Den här turen är jättekul och alldeles lagom för barnen, deras första snorklingsäventyr. Köp och ta med en engångs undervattenskamera.

Middag på Seven Fish. Vi hade bokat bord dagen före. Den bästa middagen hittills och det bästa vinet.  ändå inte särskilt dyrt.

7/1 LÖRDAG hem via MIAMI AIRPORT

Vi körde ut från öarna väg 1 igen, fast North. Nu svängde vi av till Florida Turnpike vilket kortade resan med mer än en timme (total restid ca 3,5 tim). Ingen Sunpasstation där vi körde på. Vi körde av motorvägen vid avfart 26 - mot flygplatsen - betalade 1 dollar vid betalstation. när vi närmade oss flygplatsen var det skyltat ”Car Rental Centre”, AVIS skyltat våning 4. Lite rörig överlämning. Man skulle bara stanna bilen vid en stoppskylt, lasta ur, vänta på en AVISkille som skulle skriva ett kvitto. Sedan klart.
Vi gillade Miami bäst. Islands of Adventure bästa parken av de vi besökte. Key West gulligt men lite stillastående.


Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.
Aktuell tid:
 

Stockholm                 Miami   

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska