Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Hotell motell villa vandrarhem, hostel, husbil i Florida.

Boende i Florida:

Det finns nu lite konkreta hotelltips längst ner på denna sida. Det finns ett oändligt utbud av övernattningsmöjligheter i Florida. Du kan bo på hostel/vandrarhem för under 10$ natten eller Hotell för 3000$ natten det är bara att välja. Eftersom det är så stor skillnad mellan de olika resmålen i Florida så ska jag försöka ge några tips om hur du ska välja hotell. Detta är naturligtvis mycket svårt eftersom jag inte själv har besökt alla platser, åkt med alla arrangörer eller bott på alla hotell.

Bl.a. Choice Hotels Holiday Inn o.s.v. har många olika alternativ från lågpris till lyx. även t.ex. Motel6 är bra fast kanske inte de centralaste lägena vilket är vanligt hos lågpriskedjorna. Vill man bo ekonomiskt kan lägenhetshotell vara ett alternativ, vi har bott på två av Extended Stay Americas hotell i Florida och även de har lite sämre lägen men i Orlando låg de med gångavstånd till Universal vilket var väldigt smidigt, det är enklare lägenhetshotell som focuserar på gäster som vill klara sig själv, man hämtar själv handdukar, papper o.s.v. begränsad städning som man kan utöka mot en avgift, även många av de större kedjorna som Marriot Hilton m.fl har speciella varumärken som erbjuder lägenhetshotell..

Ett annat exempel är  Tradewinds Apartment Hotel i Miami Beach som finns bland tipsen nedan, prisvärt med stora lägenheter och rum till priser som slår det mesta i området. Att handla och fixa en del mat sparar inte bara pengar utan är en upplevelse i sig med de välsorterade amerikanska butikerna där man kan utforska sån't som vi inte hittar hemma.

Sök efter boende via bokningssidorna på denna sida så hittar Du såkert något bra alternativ. Som vanligt gäller det att lägga ner lite tid om man vill hitta de bästa priserna och man vill planera resan så bra som möjligt.

Vi bidrar så klart även med personliga råd och tips efter förmåga om du våndas över beslutet om var ni ska bo! Mejla gärna till info@floridasidan.se och berätta så noga som möjligt hur era planer ser ut, hur ert sällskap ser ut (antal resenärer, barn, ålder, antal rum) var ni tänkt vara, hur ni vill semestra och ha det runt er, typ av boende, standard, krav, maxpris o.s.v. viktigt är också exakta datum då priserna kan variera enormt t.o.m. från dag till dag.

Ft. Lauderdale USA's Venedig. Var det vanligaste resmålet i Florida på charterns tid och är fortfarande populärt. Fantastisk strand (som överallt i Florida). En hel del restauranger och affärer se dock till att hotellet inte ligger allt för långt från själva centrum på stranden (nära Las Olas Blvd.). Liksom på de flesta andra platserna breder hotellen ut sig långt från de centrala delarna. Vill Ni ha så lugnt som möjligt på Er semester kan Ni välja ett hotell här. försök annars hitta ett hotell närmare centrum. på "The Strip" (vägen närmst stranden (A1A) i Ft. Lauderdale) Det har på senare är skett en ordentlig upprustning med ny strandpromenad mm.

Miami Beach (bilder) Vill Ni ha nära till allt? Bad, shopping, hålligång, storstad, sevärdheter mm. eller om ni inte tänker hyra bil då är det här ni ska bo. Men se till att hotellet inte ligger för långt norrut! Det är på "Ocean Drive" (panoramabild), "Lincoln Rd..." och kvarteren däromkring det mesta händer! Om Ni vill ha riktigt bekvämt gångavstånd hit ska Ni helst inte bo längre norrut än 18th Street kan ni promenera en kvart så är upp till 24-25th street okej, där för man lugnet men samtidigt tillräckligt nära till det mesta  (se övrig info). Som i Ft. Lauderdale finns det betydligt lugnare områden T.ex. "Surfside" & "North Miami Beach" en bit norrut främsta anledningen att bo här är om man inte bryr sig om den speciella upplevelsen det är att bi i South Beach och kanske hittar lite billigare boende här annaars bor jag hellre i South Beach och gör besök norrut än tvärtom.

Ett litet problem i Sobe kan vara bilparkering, hotellen tar ofta bra betalt för sina parkeringar och ofta är man inte ens garanterad en plats, det blir nästan alltid billigare att parkera i ett P-hus eller på en vanlig parkering. här är en bra lista över parkeringsplatser i South Beach http://lincolnroadmall.com/where-to-park/

Orlando  här är det nöjen som gäller!  Vill Ni gå på en ny nöjespark varje dag i en vecka? Inga problem här finns hur mycket som helst. Disneys Magic Kingdom, Epcot Center och MGA Studios(bild) Animal Kingdom, Universal Studios (bilder), SeaWorld, Wet'n Wild, Islands of Adventure m.fl. och på utflyktsavstånd "Kennedy Space Center" och Buchgardens mm. mm. De flesta väljer dock att kombinera Orlando med någon annan destination. Ni kan då själv hyra in er på något av de talrika motellen & hotellen på t.ex. "International Drive", "Universal Dr." eller "Irlo Bronson Memorial Hwy i Kissimmee". Rum finns ibland från 15$ men vanligtvis är det ganska lätt att hitta rum för 30$ natten (upp till 4 pers). är det högsässong eller Ni vill ha någon som helst chans att utnyttja någon av de tusentals rabattkuponger (se övrig info) som förekommer i alla guidetidningar (jag överdriver INTE)  kan det vara ide' att boka i förväg.

Clearwater Beach  på västkusten med sina kritvita stränder är ett riktigt badparadis fast något kallare i vattnet än södra ostkusten på vintern då det inte är mer än en 18 19 grader.  här är lugnare än de tidigare platserna men ganska gott om restauranger och shopping av typen mindre butiker. Man bör helst försöka hitta boende centralt, nära piren.

Key West  här är det ännu mer avslappnad stämning, nästan Karibien men samtidigt ett livligt nattliv! En liten mysig stad med låga hus och en hel del att se bl.a. "Sloppy Joe's bar" (fast leta också upp den gamla originalbaren "Captain Tony's Saloon" , författaren Hemingway's favoritbar). Kvällarna är väldigt speciella (och betydligt livligare) när diverse underhållare  (av mycket blandad kvalitet) försöker tjäna några dollar genom svärdslukning, utbrytning, säckpipsspelande och diverse andra (vissa helt obegripliga) underhållningsformer. några dagar kan man tillbringa här, men hela semestern? Nä inte jag iallafall även om det finns en hel del att se och göra. (Bilder) tyvärr är stränderna inte riktigt i klass med övriga Florida.

Pensacola Beach säker Du kritvita stränder och möjlighet att bo väldigt lugnt direkt på stranden kan "Floridas Panhandle" (norra delen av Floridas Gulfkust) vara ett alternativ. här finns lite restauranger och någon butik men främst är det badet och avkopplingen som lockar här. Naturligtvis finns som vanligt shopping och sevärdheter i massor om man gör utfärder härifrån, Destin är en annan trevlig ort i norr.

Husbil Kan vara ett alternativ om Ni vill se er omkring och vill ha samma rum under hela resan. många charterarrangörer tillhandahåller också denna möjlighet.
Tänk dock på att det inte finns några campingplatser som ligger lika centralt belägna som hotellen i de flesta stöder och det gör INTE att stanna och övernatta på vilken parkering som helst.
även om Florida inte är så farligt som man härt ibland så bör man inte utmana ödet i onödan! Dessutom kan man vara säker på att sheriffen har synpunkter på ditt val av campingplats.
här finns allt man behöver veta om camping. http://www.floridacamping.com/

Rundtur Ni för en i förväg uppgjord resplan med förbokade hotell. Kan vara bra om man inte själv vill ha jobb med bokningar mm.
Jag tycker för min del att resplanen oftast verkar ganska stressig med en eller två nätter på varje plats.


Hyra hel bostad: Varför inte hyra en villa eller lägenhet? Blir ofta billigare än hotell om man är flera som delar! Titta på denna sida för hus och lägenheter.


Det finns  naturligtvis ännu fler möjligheter att välja. Varför inte besöka Daytona Beach där man kan köra ända ner på stranden, St. Augustin USA's äldsta stad,
Pensacola med kritvita stränder och Blue Angels eller Tampa med bl.a. den fantastiska nöjesparken Bush Gardens, de fantastiska stränderna utanför Sarasota eller trevliga Ft. Myers.... det finns otroligt många ställen och de flesta är värda att besöka, alla bör kunna hitta något som passar just dem :-)

HomeAway - Let's Stay Together!

Bostadsbyte: Det finns också möjligheten att byta bostad med andra under semestern.

Get 50% of with a 1 year membership!

Sök efter boende via agenterna på denna sida så hittar Du såkert något bra alternativ.

Hotelltips:

Här är några hotell som får bra omdömmen av gästerna, ligger på bra lägen, är annorlunda eller utmärker sig på annat sätt, tyngdpunkten ligger på prisvärdheten.

Prisexemplen är per natt och priserna för ses som en grov indikation då de kan variera väldigt mycket mellan olika datum.

Har Du något bra hotelltips? Mejla gärna det till tips@floridasidan.se .

 

St. Augustine:

Orlando:

The Point Resort Orlando ***1/2 ca. 651:- ** Rankat* som 5e bästa hotell av 329 i Orlando av gästerna. måste ses som ett riktigt fynd. Mer information och bokning.

Best Western International Drive (tidigare Masters Inn) ** 487:-. prisvärt budgethotell vid International Drive. Mer information och bokning.

Hotell Extended Stay America - Orlando - Southpark - Equity Row - Orlando (Tidigare, Homestead Studio Suites) ** 399:- ungefär samma betyg som Masters, bra budgetval. Mer information och bokning.

Floridian Express Extended Stay Hotel ** 549:- Lite bättre betyg av kunderna* än "Homestead Studio Suites" bl.a. gratis shuttle till Disney ett riktigt fynd för detta pris. Mer information och bokning.

Rodeway Inn International * 394:- Ytterligare ett bra budgetval.  Mer information och bokning.

Fairfield Inn & Suites Lake Buena Vista *** 813:- högre klassat hotell. Mer information och bokning.

Hyat Regency Orlando Intl. Airport **** 1811:- Lyxigare hotell nära flygplatsen rankat* #22 i Orlando. Mer information och bokning.

Hampton Inn Orlando Convention Center **1/2 756:- Hotell på bra läge som rankas högt av gästerna. Mer information och bokning.

Radison Lake Buena Vista ***1/2. 920:- för ses som prisvärt, nära Disney men inte affärer och restauranger. Mer information och bokning.

Fler Hotell i Orlando.


Kissimmee: (utanför Orlando)

Super8 Kissimmee Maingate 413:- Stor kedja som håller bra klass. Mer information och bokning.

Polynesian Isles Resort *** 937:- väldigt prisvärt hotell. Rankat #4 av 166 hotell i Kissimmee. Mer information och bokning.

Continental Plaza Hotel (tidigare Quality Inn Maingate West)** 360:- här har vi bott för några är sedan, helt OK och till det priset ett riktigt kap.  Mer information och bokning.

Golden Link Motel ** 514:- Rankat #6 av 166 Kissimmeehotell. Mer information och bokning.

Comfort Suites Maingate East 689:- "Travelers choice 2008" för USA's bästa hotell för familjer! Mer information och bokning.

Fler Hotell i Kissimmee.


Miami Beach:

Tradewinds Apartment Hotel *** 1/2,  från 1208:- här har vi bott på två resor. Mycket prisvärt lägenhetshotell på mycket bra läge strax utanför South Beach. Ca. 20 minuters promenad till Lincoln Road, 5 till stranden. Mer information och bokning.

Crest Hotel Suites ***  816:- prisvärt lägenhetshotell på mycket bra läge i South Beach. Mer information och bokning.

Dream South Beach **** 1147:- Rankat nr. 8 av 200 i Miami Beach. Vinnare av Travelers Choice "Trendiest" 2012. prisvärt. Mer information och bokning.

The Angler's Boutique Resort **** 2031:- Nr. 2 i Miami Beach "Travelers Choice 2008" bästa fynd i USA! Resort Mer information och bokning.

The Betsy Hotel **** ca. 3485:- Rankat nr.1 i Miami Beach. Mer information och bokning.

The Tides ****1/2 1831:- Ett av de bästa med perfekt läge på Ocen Drive.  Mer information och bokning.

La Flora **1/2 1515:- Mycket bra läge på Collins Ave. Bra betyg, rankat 12a. Mer information och bokning.

Greenview Hotel *** 1172:- Ett par kvarter från stranden men annars mycket bra läge nära Lincoln Rd & Ocean Drive till bra pris. Mer information och bokning.

Cadet Hotel *** 1262:- Bra läge två kvarter från stranden. Rankat 25a, prisvärt. Mer information och bokning.

HI Miami Beach Hostel (tidigare Hotel Eva)*** 209:- Enklare hostell. Mycket bra läge för resenären på tight budget. Mer information och bokning.

Cavalier** 716:- Bra läge på Ocean Drive, många dåliga omdömmen, det är läget och priset som lockar men var beredd på sämre standard. Mer information och bokning.

South Beach Hostel *1/2 196:- Bra läge, bra betyg och billigt, om man kan tänka sig bo på hostel. Mer information och bokning.

Tropics Hotel & Hotel** 732:- nästan perfekt läge, lite sämre betyg men billigt.  Mer information och bokning.

Fler Hotell i Miami Beach.


Fort Lauderdale:

Premiere  610:- för utmärktta omdömmen rankas * 6 av 134 i Ft. Lauderdale. Ligger inte mitt i smeten men nära stranden. Mer information och bokning.

Aqua Hotel *** 1315:- Rankat nr.2 av 134 hotel i Ft. Lauderdale. 1 kvarter från stranden. Mer information och bokning.

Snooze (tidigare Ocean Holiday Motel) ** 1212:- Mycket bra omdömmen och läge, prisvärt. Mer information och bokning.

Courtyard By Marriott Ft. Lauderdale Beach ***1/2 1922:- Bra hotell nära händelsernas centrum, 33 av 134*. nära stranden. Mer information och bokning.

Fler Hotell i Ft. Lauderdale.


Key West:

Eden House *** 1523:-  Ligger ganska centralt ca. 800m från Duval St. Mycket bra omdömmen. Mer information och bokning.

Best Western Plus Hibiscus Motel * 889:- prisvärt Motell med mycket bra omdömmen, ligger bra, nära stranden.  Mer information och bokning.

Best Western Key Ambassador Resort Inn **1/2 1484:- Trevligt hotell med lite avsides beläget vid flygplatsen och havet.  Mer information och bokning.

The Gardens*** ca.1100:-** "Travelers Choice" "Best Hidden Gem - United States" Mer information och bokning.

Key West Bayside Inn & Suites** (tidigare Travelodge & Suites) 1389:- här bodde vi 2008, Inte centralt men nära restauranger och affärer, fullt tillräckligt för några nätter, enkel frukost. Mer information och bokning.

Fairfield Inn & Suites Key West at The Keys Collection (tidigare Days Inn Key West)** ca. 1468:- Bodde här 2006, ligger precis efter "brofästet" helt godkänt men enkelt, nu har hotellet bytt ägare och mycket har såkert ändrats sen dess. Mer information och bokning.

Fler Hotell i Key West.


Key Largo:

Tarpon Flats Inn & Marina *** 1261:- Mycket prisvärt värdshus. Mer information och bokning.

Courtyard by Marriott Key Largo ** 1041:- Ett omtyckt hotell. Mer information och bokning.

Marathon Key:

Sea Dell Motel ** 678:- Rankat* 3 av 23 på Marathon, prisvärt! Mer information och bokning.

Fler hotell i the Keys.


Clearwaterområdet:

Pier House 60 Clearwater Beach Marina Hotel *** 1029:- Hotell med mycket bra omdömmen och läge. Mer information och bokning.

Chart House Suites On Clearwater*** 814:- övervägande bra omdömmen,  läge vid marina, gångavstånd till stranden. Mer information och bokning.

Ritz Inn (även kallat Westmont Inn) Clearwater Beach, ** 800:-, här bodde vi April 2013, Bra läge med promenadavstånd till affärer piren mm. över gatan från stranden, mycket prisvärt. Mer information och bokning.

Fler hotell i Clearwater.


St. Petersburg / St. Pete Beach:

Plaza Beach Resort, St. Pete Beach. ca. 900:-** Rankat* 2 av 31 nära shopping och restauranger, direkt på stranden. Mer information och bokning.

Fler Hotell i St. Petersburg.


Sarasota:

Lido Islander*** (Lido Key) 777:- Mycket positiva omdömmen, ca. 500m till den fina stranden. Mer information och bokning..

Fler Hotell i Sarasota.


Fort Myers Beach området:

Beach Shell Inn  1500:- Här bodde vi hösten 2016, mycket trevligt ställe med lägenheter, några meter från stranden, livsmedelsbutik över gatan och ca 20 minuters promenad till piren.

Seaside Inn*** (Sanibel) 2281:- Rankat etta i Sanibel. Direkt på stranden Mer information och bokning.

Gullwing Beach Resort*** (Ft. Myers Beach) 3012:-  Mycket bra omdömmen, direkt på stranden i lugnare område. Mer information och bokning.

Dolphin Inn** från ca. 1000:-** (Ft. Myers Beach) Rankat* 5 av 37, över gatan från stranden, fiskepir mm.   Mer information och bokning.

Fler Hotell i Ft. Myers.


Pensacola Beach:

Holiday Inn Express **1/2 1300:- här bodde vi i April 2013, Helt fantastiskt läge på stranden, alla rum med havsutsikt, några hundra meter till restauranger mm. mycket bra! Mer information och bokning.


Tallahassee:

Fairfield Inn & Suites Tallahassee Central. **1/2 570:- här bodde vi i April 2013, Mycket bra & prisvärt, nybyggt! Kort biltur till centrum. Mer information och bokning.


 * Rankingen tar hänsyn till massor av aspekter t.ex. pris, läge, service, personal, standard, renlighet mm. alltså inte det lyxigaste som för högst betyg utan det gästerna är mest nöjda med.

** Fanns inte lediga rum vid valt datum.

 
Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska