Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.

Lite tips på hur man kan boka sin egen Floridaresa på nätet: 

För det första kan man gå två vägar för att hitta bästa priset på resan. Antingen är man ute i mycket god tid eller så inväntar man eventuella erbjudanden eller sista minuten priser på flygbiljetten och förhandlar om priset på hotell och hyrbil på plats. själv föredrar jag det förstnämnsda då jag tycker det tar onödig tid på plats att jaga hotell, dessutom är det inte såkert att man hittar något just där man egentligen skulle vilja bo på. En gång bokade vi ca. 10 månader innan och kollade för skojs skull upp vad vi fått betala om vi bokat samma resa en månad innan avresan. Vi sparade totalt ca. 20000:- på två personer så vi ångrade oss inte direkt. Oftast bokar vi dock i regel resor 3-6 månader i förväg, dock kan vi vänta längre med hyrbil och även ibland hotell som vi kanske bokar om t.o.m. bara någon vecka innan avresan ifall vi hittar något bra erbjudande.

Vill man ha bra förhandlingsläge på plats ska man komma sent på dagen till hotellet och hoppas att de har många outhyrda rum. En fördel är att man kan titta på rummet innan man bestämmer sig men samtidigt kanske man för besöka flera ställen innan man hittar något passande. Man kan leta kuponger som ofta finns i diverse turisttidningar och broschyrer, dessa fungerar iblan, ibland inte, det finns alltid något finstilt på kupongerna så hotellen är inte bundna, i princip kan man förhandla till sig samma deal själv, det beror enbart på hur angelägna de är att hyra ut ett rum (och hur bra Du är på att pruta ;-)

Det kan vara lite trixigt ibland att få ihop en resa, man för vid planeringen tänka på att priserna kan stiga kraftigt vissa helgdagar eller vid speciella arrangemang, priserna varierar också kraftigt över året. Ju mer flexibel man är ju lättare att hitta bra priser.

Priserna på hotell kan som sagt variera kraftigt, halva priset ena veckan mot veckan innan. Variationerna är dessutom olika på olika orter. Det kan löna sig väldigt mycket att titta på olika upplägg, vi har själv halverat hotellkostnaden vissa dagar genom att vända på resan, istället för att börja i Miami Beach och avsluta i Orlando gjorde vi tvärtom, priset i Miami Beach var halverat om man bodde på det hotellet i April mot Mars.

Hotellpriserna är ibland helt obegripliga och man för se upp lite, senast valde vi mellan två hotell. A låg bättre till men fick sämre betyg och hade vissa nackdelar, B var finare men låg lite sämre. Priserna var ungefär samma, vi valde först A men ångrade oss efter ett tag och bokade B istället. vi höll koll på priserna regelbundet och helt plötsligt var priset ca. 5-6 gånger högre för samma bokning! Detta har vi sett flera gånger, kanske chansar hotellen när de har få rum kvar ett visst datum, kan de sälja till ett fantasipris gör de ett klipp annars kan de i värsta fall sälja det billigare i sista minuten? alltså det lönar sig att hålla koll på priser och veta ungefär vad som är rimligt när man ska boka.....

Själv brukar vi börja med att titta lite på olika agenters sidor (finns under knapparna Flyg, Hotell och Hyrbil ovan) och söka på flyg, hotell, och hyrbilar på orterna vi vill besöka för att få en uppfattning om tillgång och priser runt den tiden vi vill åka.

Själva bokningen brukar vi börja med flyget då det är på detta de största prisskillnaderna och minst valmöjligheter brukar finnas. säker då på några olika agenters sidor. Helst vill vi undvika mer än en mellanlandning. Numera föredrar vi faktiskt att ha mellanlandningen i USA, t.ex. New York eller Washington. Dels är de amerikanska flygplatserna förbättrade så det ska gå snabbare och smidigare (många Europeiska flygplatser är röriga). Dels är det en fördel att man vid mellanlandningen i USA klarar av tull och inresekontroll redan där så man kan komma snabbare till hotellet när man väl landar i Florida. Naturligtvis vill man ha så kort restid och korta stopp som möjligt. Man ska tänka på att veckodagen ofta har stor betydelse för priset, resor mitt i veckan (ofta onsdagar) blir ofta billigast. när vi hittat ett lämpligt flyg så kollar vi upp priset på just den rutten på flygbolagets hemsida och hos några reseagenter som vi kan tänka oss att boka genom. Sen är det bara att välja den som faller i smaken prismässigt och som man vet är seriös. (har än så länge inte haft problem med någon av de vi bokat med).

Man kan aldrig veta om ett bättre pris kommer att dyka upp men har man lite koll på hur priserna brukar ligga och man hittar bra flyg till ett pris man tycker är bra så finns ingen anledning att inte slå till, det kan ju lika gärna bli så att priserna gör upp eller att de bra flyg man hittat säljs slut.

Efter det får man börja leta hotell. bäst är att göra en ganska detaljerad plan på vad man vill se under semestern så man kan avgöra hur många dagar man behöver på olika ställen om man tänkt bo på flera platser. Man för också tänka på avstånden och tiden, kanske inte så kul att köra 60 mil direkt om man landar klockan tio på kvällen t.ex.

Landar man sent och man ska vidare till ett resmål lite längre bort kan man med fördel hämta sin hyrbil och bo en natt på ett hotell en bit (beroende på hur dent man landar) från flygplatsen, så kan man fortsätta färden när man vaknar tidigt nästa morgon. Landar man riktigt sent kanske man hellre tar en natt direkt vid flygplatsen för att istället hämta bilen morgonen efter och sen köra mot målet.

Sen bör man ju välja ett bra läge i förhållande till vad man vill ha ut av semestern så klart. En timme till stranden är inte så kul om man vill ha en badsemester och att ha flera kilometer till närmsta affär och restaurang kanske inte heller är så trevligt?

Vi kräver själv ingen lyx men vill ha en hyfsad säng och iallafall städat på rummet. Vi väljer först efter läge och pris men hoppar över de som för dåliga omdömmen på t.ex. som är en mycket bra sida för att kolla upp både hotell och restauranger innan resan. Hotell som för 3.5 och uppåt och har bra pris brukar enligt vår erfarenhet vara okej val. Det kan vara ganska tidsådande men samtidigt kul att ömsom leta bra priser på bokningssidorna ömsom läsa recensioner på Tripadvisor, många bokningssidor har också omdömmen från resenärer vilket kan hjälpa till att sålla i urvalet.

När vi väl hittat våra hotell så är det som med flygbiljetten bara att jämföra priser och sen boka. Vill man inte planera sin resa så noga så kan man naturligtvis ta det som det kommer och boka boendet efterhand eller t.o.m. bara köra och leta upp något när man behöver. Det kan löna sig att kolla efter kuponger som ger rabatt på hotellen, finns överallt i turistbroschyrer mm. man ska dock vara beredd på att kupongerna inte alltid gäller när man kommer fram, finns alltid vissa villkor om att det gäller begränsat antal rum o.s.v. fördelen med att boka i förväg är att man kan söka det boende som passar en bäst i lugn och ro och man vet exakt vad det kommer att kosta. själv bor vi helst på lägenhetshotell, andra alternativ som kan vara intressanta utöver hotell och motell är att hyra en lägenhet eller hus.

Det kan vara bra att boka med möjlighet till fri avbokning, man kan då boka ett alternativ tidigt och sen bevaka priser, dyker något bättre/billigare upp är det bara att avboka och boka på nytt. Allra billigast brukar dock de erbjudanden som inte gör att avboka gratis vara. Man kan t.ex. boka hotell (även hyrbil) med fri avbokning tidigt och sen när resan närmar sig och man är säker på att man inte kommer ändra sin plan, boka om till absolut lägsta pris om man hittar ett bättre erbjudande t.ex. utan avbokningsmöjlighet. många har också en lägstaprisgaranti, vi har provat hos Hotels.com och det har funkat för det mesta men inte alltid....

Hyrbilen är oftast det lättaste även om det kan kännas snårigt det med. Fundera på vilken biltyp man vill ha och behöver avseende passagerare och bagage (Tänk på att det krävs ganska mycket plats om man ska köra runt och ha allt bagage med sig) sen är det bara att kolla vem som hyr ut den modell man vill ha (även vilka märken och modeller en viss uthyrare använder, om det spelar roll) och leta upp bästa priset. Behöver Ni bilen hela vistelsen? Mycket smidigare med bil men det kostar så klart både att hyra och sen t.ex. parkeringsavgifter som är höga i vissa områden, mot det står att det annars kostar att ta sig runt med taxi och kolektivtrafik. Tänk på om Ni behöver Barnstol, extraförare, GPS och liknande och jämför priset även med dessa. GPS kan för övrigt bli billigare att köpa (kan ju sen säljas till någon annan som ska till USA) än att hyra eller alla helst, ta med egen GPS om Ni har eller för tag i USA kartor till den. när det gäller försäkringar så ingår oftast det man behöver om man bokar via de stora återfårsäljarna eller direkt hos uthyrarna i kombination med hemförsäkringen (gärna med extra reseskydd eller reseförsäkring). Man ska se till att man anger att man bor i Sverige eller iallafall EU när man söker bil så brukar försäkringarna räknas in men man måste alltid kontrollera ändå, ibland (nuförtiden verkar de alltid ingå i Florida men kolla ändå) ingår t.ex. 0:- självrisk (vilket kan vara dyrt att köpa till) hos en uthyrare men inte hos en annan. Jämför alltid totalpriset med allt Du behöver eller vill ha och ignorera sådant Du inte behöver.

Som med hotell är det absolut bäst att boka med fri avbokning så man kan boka om ifall priserna sjunker eller något erbjudande dyker upp man garderar sig då mot prishöjningar men kan boka billigare :-) Det som kan gå fel är att valutan blir dyrare men det lär inte handla om samma summor som andra prisförändringar kan.

Mer om bilhyra och allt däromkring hittar Du på dessa sidor: Pristester av bilhyra, info om trafik, försäkringar mm, biluthyrare.

 Varning, lite om vad man kan råka ut för hos biluthyrarna!

Man kan även köpa t.ex. biljetter till nöjesparkerna i förväg på parkernas hemsidor eller hos en agent som Undercover Tourist som vi handlat av själv och vet är seriösa. Man sparar inga stora summor men slipper köa för att köpa biljetterna på plats. Du kan hitta och även boka olika evenemang som utfärder, inträden mm. hos t.ex. Expedia & .

Sen är det bara att se fram mot resan och börja packa!  för lite tips kan Du se vår packlista, ladda gärna ner och modifiera den efter eget behov, bara att skriva i hur mycket man tänker ha med av varje och sen kryssa av efterhand som man packar (gjord i Open Office som är gratis).

Obs, nedanstående får vi ersättning av American Express för, om du blir värvad får även vi en belöning i form av poäng.

Vill Du ha lite extra guldkant på resan? Loungetillgång helt gratis, prova American Express Gold eller Platinum, observera att erbjudandet kan variera, ibland bjuder de på ett år, ibland ett kvartal.

 Amex Gold Gratis inkl. Longetillgång! American Express bjuder på  årsavgift eller kvartalsavgift om du provar på deras kortt, du får gratis loungetillgång via Priority Pass (Med Gold 4 ggr för huvudkortet och 2 ggr för extrakort (som är gratis) Platinum ger helt obegränsad tillgång för dig, extrakortsinnehavare och era gäster) skaffar du kort via denna länk får du dessutom en poängbonus (vissa regler). Amex har även andra kort med olika förmåner, några helt utan årsavgift, vissa med anknytning till SAS med Eurobonus, något med "cashback", bäst och dyrast är Platinum med en mycket bra försäkring och helt fria longebesök. Du kan t.ex. prova Platinum helt gratis i 3 månader och få gratis loungetillgång på dina resor, rekommenderar att skaffa kortet några veckor innan resan då det kan ta ett tag innan alla förmåner är igång.

Våra favoriter där vi bokar oftast:

Hotell bokar vi nästan alltid hos Hotels.com, och Avis.com är våra favoriter när det gäller hyrbil, att boka genom en agent som Rentalcars.com kan vi tänka oss om de erbjuder ett riktigt bra pris.

CruiseDirect

En pålitlig återfårsäljare av biljetter:

... the trusted name in attraction tickets

 

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska