Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Privata hemsidor Florida

Nyheter om och från Florida och resor i allmänhet:

 

Längst ner på sidan finns nyheter från andra leverantörer som Aftonbladet, Miami Harold o.s.v.

190530 Vill du bo i en gitarr? Jo i Florida kan det bli verklighet! Se det "galna" hotellet som byggs i Hollywood ;) Läs mer!

181219 ESTA: Man har lagt in en varning på ESTA-sidan som man måste tyda som att man nu inte i regel får ESTA-ansökninger godkända direkt (någon minut till timmar) som tidigare. Verkar som man tar bort de automatiska kontrollerna och nu eventuellt ska granska alla ansökningar manuellt. Det är nu alltså ännu viktigare att vara ute i god tid, absolut senast 72 timmar innan resan.

180911 ESTA: Man har nu ändrat informationen på ESTA ansökningen så man ska skriva samtliga förnamn mot tidigare första förnamnet.

170510 USA överväger nu p.g.a. det försämrade läget i Europa att ta bort möjligheten för medborgare i vissa länder, bl.a. Sverige att resa visumfritt. Väldigt synd om denna förmån tas bort då det kommer kräva att lla resenärer måste söka visum, både krångligare och dyrare.

170510 Tråkigt men troligen blir det verklighet.
I USA förbereder man att införa de nya reglerna för flyg som redan införts för vissa länder i Nordafrika och Mellanöstern även för länder i Europa.
Detta kommer då att innebära förbud mot större elektronikenheter än mobiltelefoner inne i kabinen. Allt större än så måste då checkas in i det vanliga bagaget vilket ju känns väldigt osäkert p.g.a. stöldrisk och för att bagage ganska ofta kommer på avvägar. Läs mer:

170223 Idag publicerades Råd&Röns, svarta lista. På listan finns företag som inte följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Det finns en hel del reserelaterade företag, främst flygbolag, som inte följer lagar och regler. Kan ju vara värt att ta hänsyn till. Svarta-listan

170221 Angående förvirringen kring inresereglerna till USA så har det lovats ett nytt förslag denna vecka.
Man ska i stora drag ha samma regler som i det förra men det ska tydliggöras att det inte gäller de som har uppehållstillstånd i USA eller de med dubbla medborgarskap i länder som får resa in i landet (efter sedvanlig prövning).

Alltså ska en medborgare i de förbjudna länderna som även är medborgare i Sverige kunna söka visum för inresa.
Vi får hoppas att det blir lite bättre ordning med beskeden denna gång.
Reglerna ska enligt förra förslaget vara tillfälliga i 3 månader för att man ska få tid att se över gränsskyddet, efter det lär nya beslut tas.

 

170201 Som vi förväntade har det nu meddelats justeringar och klargöranden angående inreseförbudet till USA för medborgare i vissa länder.
Den med dubbla medborgarskap kan välja att resa som medborgare från ett tillåtet land om man är medborgare i sådant.
Det ska altså åter gå att söka visum och åka till USA för att söka inträde.
Hindret för de som besökt vissa länder att visumfritt (med ESTA) komma in kvarstår tydligen, dessa måste även fortsättningsvis söka visum.

Ser på SVT Nyheter att man skriver att alla med svenskt pass nu ska få komma in i USA. Detta är garanterat fel!
De vanliga reglerna angående inresa med ESTA och visumprövningar kvarstår naturligtvis.

170130 Det är ju mer eller mindre kaos just nu angående möjligheterna att komma in i USA.
Det är väldigt oklart vad som gäller så vi får avvakta och se vilka besked som ges närmsta tiden.
Om det ska vara som det rapporteras nu eller om det är någon sorts överreaktion och misstolkning av de nya reglerna som rapporterats.
Som det ser ut nu ska detta gälla i 90 dagar och hindra inresor av medborgare från vissa länder.
Eftersom detta ger enorma konsekvenser för många så kanske man kan hoppas att det inte riktigt är menat att användas som det görs just nu.....


Om du berörs av detta, främst om du är medborgare i följande länder (även om du även har medborgarskap i t.ex. Sverige) Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen så kan du alltså inte resa in i USA ens med visum (förutom vissa specialvisum som diplomatvisum och liknande) Ska du resa till USA så håll noga koll på vad som sägs och skrivs och kontakta amerikanska ambassaden om du har frågor http://www.usemb.se/

Sedan tidigare är det ju också restriktioner om man besökt vissa länder (även om man inte kommer därifrån) Iran, Irak, Sudan, och Syrien.

170113 Ett nytt Museum, Frost Science ska öppna i Miami. Något försenat kanske de kan komma igång i April. Det ser intressant ut men tyvärr hinner de nog inte slå upp portarna till vårt besök i början av April.
http://www.frostscience.org/

161209 Goda nyheter angående Zika-utbrottet i Florida. Guvernör Rick Scott kommer idag Fredag att lyfta varningen för det sista området (South Beach) efter flera månaders kamp mot myggorna med kontroller information och besprutning från både luft och land. Läs mer på Miami Herald

161002 Vi har blivit med blogg!
Tänkte att vi skulle försöka lämna lite tips och annat direkt från våra resor så vi försöker med en blogg, lovar inga stordåd men titta gärna in ;)
http://blogg.floridasidan.se/
Vi har ju som sagt tidigare också skaffat Instagram som vi ska försöka använda under resorna. https://www.instagram.com/floridasidan/

160911 Lågprisflyg. Det Isländska bolaget WOW Air, ska börja med flyg Reykjavik -Miami i April 2017 med anslutning från Köpenhamn med priser som startar på $149 för enkel resa.
Kan vi hoppas på ytterligare prispress på Floridaresor? a href="http://www.miamiherald.com/n…/business/article100469507.html" target="_blank"> Läs mer på Miami Herald

160715 Vårt Webbhotell har gjort en förändring som ställt till det för oss, alla å ä ö och vissa andra tecken har därmed försvunnit, jobbar nu på att återställa allt detta så gott det går. Hittar du fel på sidorna så meddela gärna till info@floridasidan.se !

160120 Ska du köra bil i Florida, kanske t.o.m. en roadtrip så är säkert de fallande bensinpriserna en trevlig nyhet! Miami Herald Fakta på Floridasidan.

151203 Lite mindre roliga nyheter :(
Jag har funderat ett bra tag över utvecklingen i både Sverige och Europa med angående USAs inställning till resor under "Visa Waiver Program" "VWP"(som man åker på t.ex. om man har en godkänd ESTA)
Risken som jag ser det är att denna förmån kan äventyras av de ökande oroligheter vi ser med terrordåd men också den hantering speciellt vi har i Sverige gällande pass (vilket man nu skärper till en del)
Att länder med invånare som är potentiella hot mot omvärlden blir utsatta för mer kontroller och mindre frihet att resa in i andra länder känns naturligt även om det ju också försvårar för alla vanliga hederliga medborgare.
Nu kommer just uppgifter om strängare kontroller för länder som ingår i "VWP" (bl.a. Sverige).
Ett utdrag om just det jag befarat, även om det förhoppningsvis inte gör så långt.
"The committee has approved legislation from Rep. Candice Miller, R-Mich., that would allow the department to suspend a country’s membership in the visa waiver program if it fails to provide enough information about travelers. She has noted that Abdelhamid Abaaoud, a planner of the Paris attacks Nov. 13, was a citizen of Belgium, which belongs to the program."
http://www.usatoday.com
Lite kort på svenska:
http://www.expressen.se

151126 Årets stora shoppingperiod, Black Friday, Cyber Monday, Cyber Week, Thanksgiving sale, vi uppmärksammar en del kampanjer som kan ge bra besparingar just nu. Observera att vissa kampanjer börjar först imorgon på "Black Friday" 27/11 vissa svensk, andra amerikansk tid.

Först ut är SAS som lagt ut en kampanj som passar oss perfekt, USA-flyg från 3.688:-, SAS .

151111 SAS öppnar direktlinjer till Miami från Köpenhamn och Oslo hösten 2016. Pressrelease

150916 Sidan för ESTA-ansökan har uppdaterats och ser nu helt annorlunda ut men det är fortfarande enbart den sidan som är den man ska ansöka på https://esta.cbp.dhs.gov/esta själva formuläret är helt omgjort och det verkar som man nu försökt göra det tydligare med t.ex. exempelbilder av pass mm. man för göra ansökan i flera olika steg så det blir ett tydligare förlopp.

150906 Miami Beach stad satsar nu på en ny giv för att försöka minska antalet människor som drabbas av hudcancer till följd av solande, man placerar ut ett 50-tal solkrämsstationer där man bjuder på gratis solkräm, spf. 30 (om jag inte har fel för mig motsvarar 30 i USA ungefär 15 här hemma). Läs mer och se film här Local10

150611 4 dagar kvar till vår fingerade bilhyra!
Idag har vi gjort den sista priskollen och det blev inga överraskningar precis. Se resultatet här.

150505 The Orlando Eye invigdes igår, ytterligare en attraktion att besöka mellan temaparksbesöken! https://www.facebook.com/OfficialOrlandoEye Adressen är 8401 International Dr, Orlando

150425 Vi för många mejl angående ESTA-ansökan, nu har vi försökt göra en guide om hur man ska fylla i formuläret som vi hoppas ska kunna vara till hjälp.

150424 Tredje delen av priskollen på hyrbil är nu gjord. Kan avslöja att det var nya uthyrare både i topp och botten. "våra tester".

150318 Andra delen av vår priskoll på hyrbil är färdig, stor förändringar på två månader! "våra tester".

150116 Vi har gjort en ny priskoll av biluthyrarna, du hittar den på "våra tester".

150112 En liten varning angående Hotels.coms lägstaprisgaranti (läs mer här).

141202 Julklapp, 200:- rabatt hos Lufthansa! Du hittar rabattkoden här Flyg (kampanjen är slut).

141121 En mindre förändring har gjorts av utseendet på hemsidan, navigeringsknapparna har ersatts av en rullgardinsmeny, hoppas det gör det lättare att hitta rätt på sidan :-)

141121 En mindre förändring har gjorts av utseendet på hemsidan, navigeringsknapparna har ersatts av en dropdownmeny, hoppas det gör det lättare att hitta rätt på sidan :-)

141120 ändringar i ansökningsformuläret för ESTA, inresetillstånd USA.
Nyheter angående ESTA ansökan: uppdaterat idag.

141117 några förändringar bland hus och lägenheter: Ref 0007, 0008, 0013 & 0014 är nya.

141014 10% rabatt! MrJet har kampanj med 10% på hyrbilar i USA 14-16/10 -14.

141001 NASCAR: Motorintresserade har mycket att göra i Florida!
Ford Championship Weekend den 12-16 November är ett tillfälle att se en stor tävling i Homestead söder om Miami. tävlingsprogramet

140708 Vi har uppdaterat vår sida med priser "Priskoll" med lite nytt från senaste resan. bör vara ett ganska bra underlag för att bedöma prisläget i USA nu ;-)

140707 En liten present från Lufthansa! En värdekod som ger dig upp till 20/185:- 20 GB Promo code on Lufthansa flights as thank-you gift!

140707 Nya regler angående elektronik i säkerhetskontrollen. Se mer här.

140521 Varning för Apollo, Solresor, Ving m.fl Primera Air, Thomas Cook! (Läs mer)

140514 Nya bilder! Nu har vi lagt upp lite bilder från senaste resan i Fotoalbumet !

131127 Grand Prix kommer åter till St. Petersburg! är Du motorintresserad så titta här http://www.gpstpete.com/ den 28-30 Mars 2014 är det dags....

131009 I Florida anordnas under året många marknader, så kallade Fairs, rekommenderar verkligen att besöka någon om tillfälle ges! längst ner på sidan sevärdheter finns en lista över marknader framöver:

130816 Jag har uppdaterat informationen om telefoni en del, Viktigt & Nyttigt

130815 många frågar och är oroliga för orkaner i Florida. Jag har nu knåpat ihop en tabell över orkaner och stormar i Florida från 1980 och framåt. Man ser ganska lätt att man ska ha rejäl otur om man ska råka hamna på fel ställe vid exakt fel tidpunkt. Tabellen finns längst ner på vädersidan.

130728 Flera nya attraktioner i Florida på senaste tiden.
Läs här om vad Miami Herald tycker om dessa. Miami Herald

130709 Norwegian satsar på USA! Norwegian drar igång sina direktflygningar till Ft. Lauderdale snart, deras Deamliners har börjat levereras och man satsar framöver på mer verksamhet i USA. info på svd.se

130617 Stora planer i South Beach!
"Miami Beach Convention Center" ligger som en stor död fläck i South Beach förutom när någon mässa pågår, en byggnad man lägger märke till när man passerar på framsidan men annars bara stora parkeringar mitt i ett av världens bästa turistmål.
Nu har man tagit fram förslag på hur man ska utveckla hela området med ett helt nytt "Convention Center", och en total förvandling av området för ca. en miljard dollar! Ett av USAs största utvecklingsprojekt.
här kan Du själv se och jämföra de två spännande förslagen som tagits fram.

130613 Koka vattnet!
I stora delar av Broward County rekommenderas man för tillfället att koka allt vatten innan man använder det sen man hittat e-kolibakterier i det. miamiherald.com
Vi köper själv alltid flaskvatten att dricka då vattnet i USA inte alltid är så gott men även då ska man nu alltså tänka på att koka vattnet innan man använder det t.ex. till tandborstning diskning o.s.v..

130528 USA ökar som resmål bland svenskarna, +18%! Vagabond har idag publicerat sin undersökning om våra resvanor. (artikel på vagabond.se)

130528 Det har pratats och varit en del förvirring kring uppgifterna om en lag om krav på s.k. internationellt körkort i Florida. Vi har därför uppdaterat hemsidan lite med den senaste informationen i frågan. "Att ta sig runt"

130521 Fotoalbumet är nu uppdaterat med lite bilder från senaste resan. Vi besökte Miami Beach, Clearwater Beach, Tallahassee och Pensacola Beach i Florida samt New Orleans, Memphis och Nashville.

130506 Har lagt in lite priser på Priskoll från senaste resan.

130502 på Kastrup (Köpenhamns flygplats) funderar man på att införa "pre clearence" av passagerare som reser till USA. Detta som finns på Irland och i Kanada sedan tidigare skulle innebära att man vid resa till USA redan på Kastrup gör igenom USAs gränskontroll, visar pass, lämnar fingeravtryck mm. och slipper stå i kö för detta på flygplatsen när man kommer fram till USA. Detta är speciellt bra för dem som mellanlandar i USA då de ibland långa köerna gör att många missar sin anslutningar.

130502 Nu har jag skrivit lite om Sunpass med Avis och HolidayPhones telefonkort på testsidan: Tester

130502 Quantum of the Seas heter Royal Caribbeans senaste skapelse med några unika nyheter som vanligt. Fartyget beräknas sättas i trafik 2014. här är en liten förhandstitt på hur det ska se ut: http://www.royalcaribbean.com/connect/blog/sharing-the-outstanding-features-on-quantum-of-the-seas/#more-5654

130426 Hemma igen från Florida! Nu börjar vi lägga in lite nytt på sidan, bilderna tar ett tag att sortera, blev drygt 11000 denna gången :-) men det kommer upp en del i albumet så småningom. Vi provade HolidayPhone och även att ha SunPass genom AVIS, detta kan Du läsa lite om här href="TestArra.php"Tester.

130307 årets Tripadvisors "Travelers Choice Award" för bästa familjehotell har släppts. bästa hotell för familjer i USA blev Floridays Resort Orlando. Anmärkningsvårt är att 6 av 10 av hotellen på USA top-tiolistan ligger i Orlando!

130307 I morgon drar så årets stora MC-händelse Bikeweek igång i Daytona och håller på till den 17e. är man motorintresserad så ska man inte missa detta. http://www.officialbikeweek.com/

130213 Ny sida! Vi stängde värt forum igår (130212) och lägger istället upp denna sida med tips på appar som kan vara bra att ha med på resan, vi börjar så smått och lägger till mer efterhand som vi hinner :-) Hoppas det kan vara till mer nytta än forumet var! http://www.floridasidan.se/appar.php

130212 Nu har vi tagit det slutgiltiga beslutet angående Floridasidans Forum och stänger det för gott.

Det har ju aldrig blivit någon aktivitet, vi har ändå hoppats att det skulle bli någonting av det med tiden men det känns ganska meningslöst att lägga energi på att plocka bort "spam" när det nästan är det enda som dyker upp.
Det har gjorts ungefär 1 inlägg per månad i forumet och nästan aldrig någon som svarar på något, det blir ju tyvärr inte mycket diskussion av det.

Nu för vi inse att det räcker med de mer allmänna forum som finns om resor, t.ex. Reseguiden.se som är ganska aktivt och där även jag deltar ganska mycket.

Alla som vill fråga direkt kan så klart mejla mig på info@floridasidan.se . Niår också välkomna att skriva här om ni vill kommentera eller diskutera något.

För i alla fall tacka dem som blivit medlemmar i forumet och de som skrivit något där genom åren och hoppas att ni har förståelse för beslutet.

130111 Nu kan Du uppleva mat öl och musikfestival på SeaWorld och Busch Gardens, på helgerna fram t.o.m. 17/3 resp. 3/3 pågår "Bands Brew & BBQ" där Du t.ex. kan se legendarerna "The Beach Boys" Sea World:
http://seaworldparks.com/seaworld-orlando/Events/Bands-Brew-and-BBQ Busch Gardens:  http://seaworldparks.com/buschgardens-tampa/Events/Bands-Brew-and-BBQ

130131 En upplevelse man absolut inte ska missa, om man har turen att vara på plats under en sådan, är en riktig rodeo!
Den 13-15 Februari hålls den 130de "Silver Spurs Rodeo" i Kissimmee. http://silverspursrodeo.com

130128 Disney kommer med en del nyheter. Bl.a. något man kallar MyMagic+ och FastPass+, man ska kunna boka attraktioner redan innan man besäker parken, boka restauranger, ändra sina bokningar i sin smartphone mm. biljetter och alla funktioner samlas i ett armband. Disney

En sak att tänka på är att Disney alltid höjer sina priser under våren, vet man att man ska besöka dem så kan det löna sig att köpa biljetterna redan nu och slippa prishöjningarna!

130128 Florida State Fair i Tampa pögår den 7 - 18 Februari. http://www.floridastatefair.com/

130122 Hyrbilsföretaget öppnar kontor i Seattle och firar detta med upp till 20% rabatt i USA! Hyrbilar

130121 Expedia fortsätter sin Vinterrea och nu har de dessutom en USA Special i två dagar 22/1 24/1 ger de ytterligare 10% på USA-resor mellan den 22/1 & 22/5! använd rabattkod: USA10expSE Expedia

130121 En något absurd tävling pågår i Everglades, man vill bemöta hotet mot djurlivet genom att utlysa an jakttävling på Pythonormar! Länk

130110 på Lärdag startar säsongen för "Coral Gables Farmers Market".
Varje Lördagsmorgon fram t.o.m. 23/3 kan Du besöka marknaden för olika aktiviteter och så klart för att prova de färska gränsakerna och frukten. http://www.gableshomepage.com/

121206 Carnaval Miami! Den ärliga karnevalen i Miami gör av stapeln den 16 Februari till den 10 Mars 2013. Miamiområdet exploderar i fest! http://www.carnavalmiami.com/

121205 Missa inte Miami International Boat Show 14-18 Februari 2013. http://www.miamiboatshow.com/

121205 Dollarn har blivit billigare. De senaste dagarna har USD åter blivit billigare mot den svenska kronan. Det har därmed blivit ca. 7,5% billigare att semestra i USA sen i somras! http://bors-nliv.svd.se/index.php/valutor

121130 Holiday Autos Adventskalender! 24 dagar, 24 destinationer.

121129 tävling! Nu kör vi en tävling så Du kan vinna en fin Julklapp om Florida! Se mer här: tävling!

121128 Erbjudande bara idag 29/11! 250 kronors rabatt på bilhyra! Hyr minst 7 dagar hos Holiday Autos. Upphämtning senast 31 Mars 2013. gäller inte i Spanien och Portugal. Se här>>>>>>Hyrbilar

121107 då var valet avgjort med Obama som vinnare. I Florida blev det "som vanligt" jämt. Intressant att se vilka skillnader det är på olika counties! I många storstadsområden vinner Obamma stort men i många andra är det tvärt om, i Holmes County för Romney hela 83,6% Usatoday.com

121016 Ett par nya priskontroller på hotell har lagts upp, man börjar kunna få en liten bild av hur de olika bokningssidorna står sig både vad gäller utbud och prisläge. Hotellpriskontroller.

120904 Priskoll, hotellbokningssidor! Vi har ju tidigare kollat på hyrbilspriser, nu har vi även börjat jämföra priserna hotellbokningar. Du hittar priskollen här.

120828 Orkanen Isaac ser inte ut att drabba Florida enligt dagens prognoser, tyvärr är risken dock att New Orleans för en otrevlig påhälsning om ca. ett dygn. Följ utvecklingen här http://flhurricane.com/

120530 Den omtyckta boken First Klass Reseguiders "Florida" har ju varit slutsåld ett tag men nu har den nya upplagan äntligen kommit ut och finns att beställa. (Böcker)

120528 Redan innan orkansässongen börjat drabbas nordästra Florida av tropiska stormen Beryl. (läs mer)

120320 Nytt på Floridasidan.se! Ny fotoalbumsfunktion. Se alla bilderna i en bildvisare där Du kan bläddra köra slideshow mm. Kommer lägga upp massor med bilder både från Florida och andra resmål men bilderna på albumsidan kommer ligga kvar även där. Det kommer ta lite tid att få allt på plats men det kommer bli mer bilder än tidigare och en trevligare mer användarvänlig version, det finns redan en hel del bilder från t.ex. Skottland, Sverige och USAs västkust om Du vill tjuvkika på hur det kommer se ut. http://foto.floridasidan.se/, Utrymmet på 5Gb visade sig redan vara lite snålt! därför delar jag upp fotona i två album men Floridabilderna hittas i det första, vill Du se ännu fler bilder från andra resmål finns de här http://florida.resstarten.se

120314 Gillar Du Wrestling? WrestleMania kommer till Miami den 1e April. http://www.wwe.com/shows/wrestlemania

120307 på Tripadvisors Topplista 2012 ligger Saint Pete Beach på 5e och Miami Beach på 9e plats i världen på listan "Top 25 Beach Destinations in the World". I USA är de nr ett och två, på 10 i topp USA hittar vi även Daytona Beach (6), Ft. Lauderdale (7), Key West (10) och Orlando rankas fortfarande som nr 1 bland "Best Family Friendly Vacations - Anywhere".

120305 Den sista delen av priskollen av hyrbils-priserna som utlovats är nu färdig, se resultatet här Tester

120109 Everglades blir hjälpt av valrörelsen! Stora satsningar för att rädda Floridas ekosystem. (Läs mer på SvD)

111210 Universal Studios förnyar för att möta konkurrensen från sin egna systerpark "Islands Of Adventure" som blivit mycket populär sedan man där öppnade "The Wizarding World of Harry Potter". Man öppnar en ny 3D attraktion och man kommer i BÖRJAN av Januari stänga "Jaws", en av de populära attraktionerna som funnits sedan parken öppnade 1990. Man har ännu inte avslöjat vad man planerar som efterträdare till "Hajen". (Orlando Sentinel)

111028 Miami nytt Las Vegas? Planer finns att bygga Casinon från flera företag. En lite småkonstig artickel i Expressen Mer i ämnet på Miami Herald & UPI.com video på Youtube.

111027 Holiday Autos har börjat med ett hyresalternativ "choice of car" där man för välja ut precis den bil man vill ha på plats, kanske man inte kan köra annat än en svart bil t.ex :-)

111018 Nu kan Du ladda ner Expedias gadget till ditt Windows 7 & Vista skrivbord och söka resor direkt. "Expedia Gadget"

111018 Det blir svensk Camaro racing på anrika Sebring International Raceway 10-11-12 februari (träning/kval/race) och Palm Beach International Raceway 17-18-19 februari (träning/kval/race). Se hemsidan www.camaro-cup.com

110930 AVIS kampanj. Spara upp till 15% hos  Avis! på bilhyra i USA och Kanada mellan den 21/10 och 15/12!

110926 Just Nu kampanj med upp till 50% på hotell hos resfeber.

110926 Flygintresserad? Missa inte uppvisningsgruppen Blue Angels. 11-12 Nov kan de ses på hemmaplan i Pensacola under deras Homecoming Air Show. (Blue Angels program).

110926 Legoland öppnar den 15 Oktober, köp dina biljetter redan nu!

110923 Vi gör ett nytt försök med forumet då vi fått önskemål om det, gamla inlägg finns kvar, hoppas det kan bli lite aktivitet så småningom :-). Forum

110923 Vi finns nu också på Facebook :-) http://www.facebook.com/pages/Floridasidanse/279425785408413

110921 Avatar kommer till Orlando! Disney planerar en stor satsning baserad på filmen Avatar, någon gång runt 2017 kan den vara verklighet.

110908 I South Beach, Miami Beach anordnas varje är Art Deco Weekend. 2012 gör denna festival som tillägnas mat, konst, kultur, musik mm. den 13 till 15 Januari.

110908 Det anordnas massor av olika evenemang i temaparkerna över året, ett exempel är Epcot International Food & Wine Festival 30/9-13/11 2011.

110908 Missa inte! I Oktober varje är hålls Biketoberfest ett mecka för MC-folk och en folkfest av rang ( 13-16e Oktober, 2011) och i Mars hålls Bike Week ( 9-18e Mars, 2012)

110902 den 9/9 beräknas den nya "MIA Mover System" tas i bruk, det är ett förarlöst eldrivet tåg som kommer kunna transportera 3000 passagerare till den nya anläggningen "MIami Intermodal Centre" (MIC) som uppförs och där redan hyrbilscentret "Miami Rental Car Centre (RCC) med 16 uthyrningsfirmor är igång. Detta kommer underlätta för passagerarna och kommer minska flygplatsens bränsleanvändning med 15%. http://www.miami-airport.com/cip_mia_mover.asp

110825 Irene, årets första orkan som närmat sig Florida. Just Nu ser det ut som hon inte kommer in över Florida utan bara kommer orsaka hög sjö längs ostkusten. däremot ser Bahamas som delvis evakueras och redan nåtts av orkanen samt kusten norr om Florida ut att drabbas värre.  Följ Irene här http://flhurricane.com/

110817 Ny prisjömförelse på sidan Tester denna gång ligger åter Brittiska EasyCar i topp tätt följt av Holiday Autos det var ovanligt tätt och många som ligger ungefär lika i pris. Kommer rensa ut de som varit genomgående dyrast i testerna från Hyrbilssidan.

110817 känner Du inte igen dig på Floridasidan? Jag har gjort lite ändringar, främst är det fönstret i mitten där alla sidor öppnades, som försvunnit, vilket förhoppningsvis gör det lite lättare att läsa sidan. Ville fortsätta ha sidan så den täcker bildskärmens bredd, varför köpa en 24" bildskärm om hemsidorna bara visas på halva skärmen som de flesta gör nuförtiden? ändrade också loggan och färgerna, hoppas det blir lite "piggare". Hittar Du någon sida, Länk eller annat som inte fungerar som det borde eller Du har andra synpunkter, mejla gärna till info@floridasidan.se

110817 Siesta Beach, Sarasota är 2011 års bästa strand i USA enligt DrBeach.

110803 Nu kan Du bo billigt och lyxigt på Ocean Drive. (SvD)

110526 Vill Ni uppleva en uppskjutning av rymdfärjan, sista chansen är plannerad till 110708 Kennedy Space Center

110525 Motorintrresserad? Daytona är paradiset för dig! T.ex. gör Coke Zero 400 på Daytona den 2:a Juli http://www.daytonainternationalspeedway.com

110428 Nya regler efter sommaren gynnar USA-resenärer. (SDS)

110324 Kortens reseförsäkringar täcker inte allt. (Råd&Rön)

110206 Super Bowl. Har Du inte biljetter? gör som 90 miljoner amerikaner, bänka dig framför TVn! I natt 00.00 på TV10 (läs mer)

110203 Ytterligare en villa upplag till uthyrning på sidan "Hyr Hus lägenhet" denna i Bradenton/Sarasota området (ref. 0014).

110127 "New World Center" koncerthus invigdes i Miami Beach i veckan, (läs mer)

110126 för ovanligketens skull nämnser vi några hotell vi INTE rekomenderar, De är med på Tripadvisors lista "Dirtiest Hotels USA" 6a på listan Atlantic Beach Hotel, Miami Beach, 3a på listan, Desert Inn Resort, Daytona Beach. Se hela listan här Tripadvisor

110123 Kom ett mejl från familjen Thalin, läs om deras Floridaresa på Er Sida.

110123 Gratis inträde i USAs nationalparker under vissa perioder.  (mer här)

110111 Dali Museum öppnar i St Petersburg, nytt museum för konstintresserade. http://www.salvadordalimuseum.org/

110110 Ny prisundersökning av bilhyra, resultatet är delvis överraskande! till sidan "Tester".

101127 Vi har tyvärr stängt värt Forum, intresset var väldigt litet (t.ex inte ett enda inlägg denna månad) så det känns inte meningsfullt att ha kvar det. Du är naturligtvis fortfarande välkommen att skriva tips och berättelser som kan publiseras på "Er Sida" och att skicka frågor och synpunkter via mejl till info@floridasidan.se .

101108 Legoland kommer till Florida i Oktober 2011! är Du en riktigt Legofantast kanske det lockar med ett livstidspass till parken, kostar $2500. (mer här)

101108 Motorintresserad? söder om Miami kan Du se NASCAR-tävling. Den ärliga "Ford Championship Weekend - NASCAR"  är 19-21e November  2010 på Homestead Miami Speedway.

100929 Varning för Alamo hyrbilar!

100808 Ny avgift för USA-resenärer (Mer på Floridasidan) (Lås mer på Dagens nyheter)

100611 BPs olja har nu trångt in i vattenleder i Floridas känsliga ecosystem. här kan man se oljeutsläppets spridning över tiden (Länk) oljan tycks röra sig Nordost mot området runt Pensacola i Floridas Nordvästligaste del. Oljan är alltså inte i närheten av de populära semesterorterna.

här finns aktuell uppdaterad information om  hur oljan drabbar Florida. (Länk)

100603 Risk att olja från BPs oljeläcka när Floridas kust snart, Olja har siktats en mil utanför Pensacolas kust i nordvästligaste Florida.  (Länk)

100531 BP har misslyckats med att täta oljeläckan i Golfen, Florida ser än så länge ut att skonas men vi följer utvecklingen.

100430 Nytt pristest av biluthyrarna, några överraskande resultet blev det. (Testet)

100430 Oljeutsläpp hotar Floridas kust, de nordvästra stränderna kan nås av oljan på Måndag. (Länk)

100426 Alla Harry Potterfans! öppnandet av "The Wizarding World of Harry Potter" på Universal, Orlando är försenad men datumet är nu spikat till den 18 Juni dags att boka!

100423 Följ senaste nytt om askmolnet från Island på, DN.se Expressen.se Aftonbladet.se SMHI.se.

100405 Läs en trevlig blogg! Skandinav i Florida  av en tjej som bor på Floridas västkust.

101127 Floridasidan stänger sitt Forum. Intresset att diskutera i forumet har varit väldigt lågt, t.ex. inte ett enda inlägg denna månad, det är därför ingen mening att fortsätta med det. Niår naturligtvis fortfarande välkomna att ställa frågor direkt via mejl på info@floridasidan.se .

100225 Tränaren Dawn Brancheau (40)dödades igår av späckhuggaren Tilikum på SeaWorld i Orlando. Den tragiska händelsen lär elda på debatten om hållande av djur i fångenskap.

100207 är Ni inte på plats i Miami för att se Super Bowl ikväll så följ den på TV6 Kl. 00:00 i natt!

100131 Har gjort en ny prisundersökning av hyrbilspriserna, återigen står EasyCar som klar vinnare. Se testet här.

100131 Nu är det härdare krav vid resa till USA, man kommer nu kräva att ESTA ansökan ska vara gjord och fr.o.m. Mars är flygbolagen skyldiga att kolla detta och stå för återresan för de som inte har godkänd ansökan. USA inför registrering online före resa.

091124 Ska Du fira Nyår i Florida? här finns tips på vad Du kan göra. Nyårsfirande

091116 är Du i Florida den 4/2 så finns chansen att se en uppskjutning av rymdskytteln Endeavour, den 18/3 planeras en uppskjutning av Discovery och den 14/5 är det Atlantis tur Länk.

091111 Dollarn noterar idag med 6.80 sin lägsta kurs på över ett år. Det kan vara lönt att tänka på växlingskursen när man bokar resan. T.ex tar en agent idag 7.08 för en dollar, jämför priserna i Kronor och i Dollar. En annan sak man kan fundera på är vad man tror om utvecklingen. Tror man på en fortsatt sjunkande Dollarkurs kanske man ska boka i Dollar nu och betala i efterskott som hos  Booking.com och därmed få ett lägre pris i Kronor räknat. Tror man på stigande kurs bör man istället betala i förskott som t.ex hos  Expedia.

091110 Nu kan Du boka kryssning med världens största kryssningsfartyg Oasis Of Seas. Royal Caribbean Cruise Line

091014 Dollarn blir billigare. Det blir allt mer prisvärt att semestra i USA med den billiga valutan.

091007 Norwegian kan börja med långdistansflyg nästa är enl. Ann-Sisel Skönvik, Norwegians kommunikationsdirektör. lågprisflyg till Florida skulle smaka!

090921 Lugn orkansäsong. Halvvägs in i orkanperioden har inga alarmerande vädersystem nått Florida, man hoppas på fortsatt lugn period. (Länk)

090812 på en yta om ca 100 000 kvm blir Mall of Scandinaivia Skandinaviens största köpcentrum. Aventura mall i Miamiår 223000 kvm och Sawgrass Mills 221500 kvm!

090810 Har gjort en ny genomgång av hyrbilspriserna, samma bilhyra kostar mellan 1586:- och 4906:- se här: Hyrbil.

090724 Superbowlfinalen gör 7/2 2010 i Miami, en upplevelse med alla kringarrangemang! Kan vara värt att tänka på vid planering av resa.

090520 Dollarn är nu ca. 15% billigare än i BÖRJAN av Mars. Bra för plånboken om man semestrar utomlands.

090331 Ska Du fira Påsken i Florida? här finns lite information om var Du kan gå på "Egghunt" mm. (artikel på engelska)

090201 I natt är det dags för alla footballfans! årets sporthändelse gör iår i Tampa. Superbowl XLIII Kl. 00.00 sänder TV6!

090127 Snart är det dags för årets Karneval i Miami! 27/2 - 15/3 smäller det!

081210 Fira Nyår i Florida! här finns en nyttig artikel...

081207 världens största lyxkryssare sjösatt ska utgå från Port Everglades och har 2700 hytter!

081113 Delta Airlines startar till sommaren direktflyg från Göteborg till USA.

080911 Continental Airlines börjar ta betalt för incheckat bagage fr.o.m. 7/10. Ska ge bolaget $100 milj. i intåkter och lägre omkostnader. (artikel på engelska)

080909 Vill Du hyra eller hyra ut bostad i Florida? se här.

080908 Vill Ni vara med om USA's stora sporthändelse så missa inte Superbowl som 1/2 2009 gör av stapeln i Tampa.

080907 Prognosen för Ike har förbättrats, man räknar nu med att orkanen drar söder om Florida och med tur slipper även öarna (The Key's) drabbas så härt.

080905 Florida väntar nerväst på Ike, en i raden av stormar. I värsta fall slår prognoserna in och Ike drabbar södra Florida som en kategori 4 orkan på Tisdag. Alla avvikelser från prognosen måste ses som goda nyheter. Läs mer här.

080902 Floridastrand toppar listan över USA's bästa stränder 2008, 3 stränder i Florida på 10 i topp.

080825 Lagt till lite hotelltips på Boende.

080818 Florida har deklarerat "state of emergency" inför stormen Fay's ankomst!

080808 USA inför registrering online före resa.

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

RSS Feed Widget

annons> Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska