Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Naturen i Florida.

Naturen i Florida:

Manatee  Manatee (sjöko)

Södra och mellersta Florida domineras helt av Everglades (bilder) det stora träskområdet. här kan man uppleva Floridas natur på riktigt nära håll, det finns kanotleder, vandringsleder, sportfiske mm.. Vid ett par av våra besök körde vi vägen från Ernest F. Coe Visitor Center (nära Homestead) genom hela Everglades nationalpark ner till sydkusten. Det kostar några dollar ($ 10) att köra in i parken, sen kan man utforska den själv i egen takt. på vägen finns ett stort antal olika utsiktsplatser och vandringsleder som representerar de olika typerna av natur som finns i Everglades. på den ena leden gick vi bara 2 meter från vilda Alligatorer. längst ner vid vägens slut finns campingplats restaurang mm plus en underbar utsikt över havet.

Ett annat alternativ som ligger lite bättre till om man kommer norrifrån är Shark Valley Visitor Center. här finns en guidad tur med ett "tuff-tuff tåg" som är väldigt bra, man kan hyra cyklar eller promenera på den långa väg som en gång byggdes för oljeprospektering. Längst ut vid vägen slut finns ett utsiktstorn med en fantastisk utsikt över Everglades. här kommer man mycket nära djurlivet och för lära sig allt om Everglades av de kunniga guiderna. Finns även ett litet museum/souvenirbutik.

Bara några hundra meter härifrån finns "Miccosukee Indian Village". här kan man åka med airboats, vilket är en ganska spännande upplevelse som bär provas, det finns en restaurang och ett museum där man kan lära sig om indianernas historia. Man har även en uppvisning av alligatorbrottning där man har möjlighet att få hålla en liten Alligator. Det finns en souvenirbutik som säljer massor av saker, bl.a. supersnygga T-tröjor med indianmotiv.

På väg västerut längs US41, Timiami Trail så hittar man Big Cyprus National Preserve, ett område med mer växtlighet och t.o.m. skog än Everglades Nationalpark. Stanna vid Big Cypress Swamp Welcome Center som är en bra startpunkt för information om Big Cypress, Big Cypress Bend är också fint, en lång "boardwalk in i skogen som slutar vid en sjö.

Finns ytterligare ett visitor center i parken "Gulf Coast Visitor Center" där stannade vi bara till, det är mycket annorlunda mot de andra, ligger ute vid havet, och man kan gå guidade vandringar i området. Det finns även uthyrning av båtar. Det är ganska litet och inte något förstaval men ett trevligt stopp. Vi körde t.ex. ner till Chokoloskee Island och tittade på http://www.smallwoodstore.com/ som var ganska intressant, affären som nu är museum hade varit i mannens som stod där frus familjs ägor sedan 1906. Mannen var för övrigt norskättling och sa att vi skulle hälsa att alla är välkomna till den galne norrmannen! Vi tittade också på http://www.colliermuseums.com/locations/museum_everglades som är litet men väldigt intressant! Finns lite bilder i värt fotoalbum här, bara att fortsätta bläddra framåt.

Se mer info på parkens egen hemsida Everglades.

längre norrut blir det allt tätare mellan de stora fruktodlingarna för att längst i norr övergå till mera kuperad skogsterräng. Djurlivet speciellt fisk och fåglar är rikt men även lite sällsyntare djur som Florida Pantern och Manatee (sjöko) förekommer. på sommaren även lite otrevligare djur som mygg (glöm inte myggstiftet om Ni ska besöka Florida sommartid !)

Norr om Orlando finns områden med sötvattenkällor, underbar natur och möjlighet till snorkling och dykning (för den erfarne dykaren).

Efter att förbud mot fiske med nät införts i Florida har fiskbeståndet närmst exploderat och Florida har blivit ett paradis för sportfiskare. Chartra en båt och åk ut på djuphavsfiske efter t.ex Marlin eller haj ! En naturupplevelse Ni aldrig glömmer.

Har man tur kan man ibland se vilda delfiner alldeles intill stränderna i Florida.

Du kan hitta och även boka olika evenemang som utfärder, inträden mm. hos Expedia .

annons>

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska